Aarretori sijaitsee Lidlin vieressä osoitteessa Helsingintie 24. Kirppiksen edessä on niin iso parkkipaikka, että tilaa kyllä riittää. Minun ajopelini lisäksi parkkiksella jököttää kymmenen autoa. Aarretori on ollut pystyssä toista vuotta. Ja katsokaa jälleen tätä paikallista, häikäisevää arkkitehtuuria:

WP_20151114_018.jpg

Kirppiksen ulko-ovella vahtii koirapatsas:

WP_20151114_020.jpg

Kirppis on auki ma-pe klo 10-19 ja la-su klo 10-15. Astun sisälle kirppiksen tiloihin. Suoraan edessä on kassa, ja myyntipöytiä molemmilla puolilla. Mielestäni kirppiksellä haisee joku epämääräinen haju. En osaa sanoa, onko se hometta vai mitä, mutta Aurinkoisen kirppiksellä sitä ei ollut. Haju on sen verran selkeä, että se saattaisi jäädä kiinni myytäviin vaatteisiin.

Kassan yhteydessä myydään paria eri laatua pullaa. Tarjolla on myös kahvia, mehua ja limua. Kurkistan tarjontaa sen verran, että kahvin ja pullan saisi yhteensä kahdella eurolla. Peräseinustalla on pöytätilaa kahvihetkeä varten. Harkitsen jääväni testaamaan pullakahvit, mutta pöydät ovat täynnä. Joku kertoo, että toisessa pöydässä istuvasta äänekkäästä miesporukasta yksi on kirppiksen omistajan mies. Pöytien vierestä löytyy lasten leikkinurkkaus.

Pöytävuokra täällä on 25 €/viikko. Pöytiä on kutakuinkin saman verran kuin Aurinkoisella (harmittaa, etten muistanut tarkistaa tarkkaa lukua), mutta tyhjänä olevia pöytiä näkyy siellä täällä. Tämän kirppiksen tilat ovat kauttaaltaan siistit.

WP_20151114_022.jpg

Kerään mukaan ison pinon Aku Ankkoja ja marssin kassalle. Täällä on mahdollisuus maksaa käteisen lisäksi myös kortilla. Nainen kassalla on kirpputorin omistaja, hillitty ja ystävällinen. Silmäni näkevät kassan luona vihkon, johon voisi kirjoittaa kirppistoiveita. Kuulostaa hyvältä, jos sen avulla etsivä löytää tahtomansa. Täältäkin saan kuitin pyytämättä. Paikasta jäi hyvä fiilis.

Kuluu aikaa kirppiskäynnistäni, ja päätän vielä testata Aarretorin pullakahvit. Istun pöytään, juon kahvia pahvimukista ja haukkaan lämmintä kanelipullaa. Kahvinurkkauksesta löytyy myös TV ja sanomalehtiä. Eniten kiinnostaa pöydästä löytämäni kirppiksen vieraskirja. Uppoudun pitkäksi aikaa sen sivuihin ja saan vahvistusta omalle tunteelleni tästä paikasta; kirjasta löytyy lukemattomia kannustavia ja positiivisia asiakaspalautteita.